Institutul Confucius – Eveniment cultural-sportiv

20 iunie 2015

18:00

AFI Palace Cotroceni, Bucuresti

Intrarea libera

Un eveniment cultural-sportiv deosebit, la care a fost invitata Asociatia noastra, a fost cel organizat de Institutul Confucius de studiere a limbii chineze, la AFI Palace Cotroceni, pe data de 20 iunie 2015, la final de an de studiu.

Institutul Confucius sustine iubitorii culturii chineze prin posibilitatea de a invata aceasta limba straina, care unora li se pare grea, precum si prin evaluarea si certificarea competentelor lingvistice, pentru categorii diferite elevi/studenti.

Astfel, prin amabilitatea organizatorilor, am participat cu tineri sportivi si artisti la programul cultural al Institutului, ocazie cu care, cei invitati si-au putut arata abilitatile si talentul.

Primii care au pasit in fata publicului, cu emotia fireasca a artistului, au fost elevii Asociatiei Muzicale “Bucuriile Muzicii”, care au venit insotiti de profesorii lor: dnul Ionescu Alexandru si dna Octavia Craciun:
1. Vioara: Alexandra Stefanoiu, „Andante comp.- Haydn;
2. Ninu Maria, canto, „Once upon december”;
3. Litu Isabella Andreea, pian, „The simphony of the tulips”.

Acestia au fost urmati de echipa de la la Clubul de wutaokungfu, care au prezentat un demonstrativ de arte martiale, impletind intr-un mod placut privirii, tehnica si eleganta.

Cei 7 tineri au prezentat un program sportiv in care ne-au incantat cu miscari de evantai si strigate de lupta, totul pe fundalul unor cantece chinezesti specifice stilului.

Copiii, alaturi de antrenoarea Alexandra si de parintii lor, au urmarit pana la final si evolutia celorlalti colegi, in special a celor de la shadow boxing.

La o alta categorie de varsta, dar si de stil muzical, a evoluat Iuliana Moisescu, de la scoala de muzica „CRINA MARDARE, cu melodia At Last (Etta James). Faptul ca tocmai sustinuse un examen, n-a impiedict-o sa se bucure de atmosfera placuta, sa aplaude si sa fie aplaudata, la randu-i.

La finalul spectacolului, participantii au primit din partea organizatorilor daruri si diplome, fiind apreciati si incurajati de un public cald.

Iar unii dintre tinerii talentati, colaboratori ai Asociatiei noastre, au descoperit o lume noua, cu oportunitati reale, ei fiind invitati spre studiul limbii chineze, asa cum multi colegi de generatie deja o fac.

In culisele evenimentului:
– s-au dobandit noi experiente
– s-au consolidat abilitati
– au fost momente vesele
– s-au repetat roluri
– s-au facut poze
– s-au legat prietenii

Poiana 45 - MTB RACE

read next
Close