Competitie de portari – Goalkeeper Number One

26 octombrie 2014

13:00

Scoala de fotbal CS Cadet

35 lei

Odata cu trecerea primei zapezi a acestui an a avut loc si prima editie a concursului de portari „Goalkeeper Number One”, competitie la care au participat 43 tineri angrenati in a castiga unul dintre cele 24 de premii, dar si jocuri interactive intre probe, jocuri in urma carora 5 copii norocosi au plecat cu manusi, jambiere, aparatoare sau alte premii surpriza. Au fost tineri nascuti intre anii 1999-2007, care, indiferent de proba de viteza sau plonjoanele pe care a trebuit sa le realizeze, s-au luptat de la egal la egal, fiecare avand o dorinta surprinzatoare de a castiga titlul de cel mai bun portar pe categoria sa.

Startul competitiei l-au dat tinerii de la Clubul de Arte Martiale „Wu Tao Kung Fu” (http://www.wutaokungfu.ro/), printr-un demonstrativ al stilului chinezesc de Wushu, demonstratie ce i-a mobilizat pe concurentii nostrii, acestia observand ca sportul, indiferent care este acesta, necesita daruire, profesionalism si un spirit de lupta.

Acest demonstrativ i-a determinat pe concurentii „Goalkeeper Number One” sa se daruiasca in proba de plonjoane, unde au fost notati atat pentru corectitudine cat si pentru spectaculozitate.

MODIFICARE LOCATIE: Locatia s-a schimbat din cauza vremii nefavorabile si din dorinta de a desfasura concursul in conditii optime la Parcul Tineretului in balon incalzit (Chelsea Club Bucuresti . Va asteptam si ne cerem scuze pentru modificari! ORA DE START: 14:00

Motivatie
Postul de portar este unul dificil, deoarece asupra lui sunt atintiti in permanenta ochii suporterilor, dar si ai colegilor de pe teren. El este chirurgul echipei, care nu are voie sa greseasca, iar daca o face, greseala poate fi fatala si sigur va fi sanctionata.

Chiar daca altul poarta banderola, portarul este capitanul, este liderul informal, cel care trebuie sa se impuna pe teren, dar si in afara lui. Portarul isi apara poarta, scorul si echipa, dar este primul care sare la bataie, atunci cand situatia o cere.

Portarul nu poate fi prost. Poate avea carente la multe dintre materiile care se invata la scoala, dar trebuie sa anticipeze, sa gandeasca, sa vada in spatiu, sa aiba memorie vizuala, sa fie bun psiholog, dar sa stie sa si asculte. Ar fi de preferat sa fie bun sahist, sa cunoasca trigonometrie, fizica, sa stie sa se exprime clar, sa fie capabil sa-si motiveze echipa, dar sa-i tina piept atunci cand greseste (mai sunt si situatii de autogol).

Daca ai un general bun intr-o armata, batalia e aproape castigata. Iar daca ai un portar bun, asemenea. Dar cum sa transformi un portar intr-un general? Aceasta este intrebarea la care Asociatia noastra incearca sa raspunda.

Pentru aceasta, am organizat un demonstrativ cu portari, pe care l-am intitulat „competitie”, la care am invitat sportivi cu varste cuprinse intre 11-15 ani, care sa arate ce stiu sa faca, in fata colegilor, parintilor si invitatilor prezenti. Probele sportive sunt intocmite cu atentie si profesionalism, altfel decat clasicele suturi eliminatoare pe poarta, de domnul antrenor Nicu Iliescu, de la Clubul de Fotbal Danilescu, iar proba eliminatoare este conceputa de domnul antrenor de portari, Cojocaru Ispas, de la FCSB Steaua.
Sunt pregatite, pentru cei interesati, 3 ateliere(probe), care evalueaza:
1.viteza de reactie
2.reflexe
3.eficienta si spectacol,
astfel incat sa putem asista la un show interesant, plin de actiune si suspans.

INVITATIE
In aceasta luna, la data de 26 octombrie, se va desfasura prima competitie de portari din Bucuresti – „Goalkeeper Number One”, la baza sportiva a Scolii de fotbal CS Cadet (https://ro-ro.facebook.com/pages/Scoala-de-fotbal-CS-Cadet-Bucuresti-Fortuna-Eliade/441385952622730).
Vor avea loc mai multe editii, prima incepand duminica, 26 octombrie 2014. La prima participa sportivi cu varte cuprinse intre7-15 ani.
Vor fi trei ateliere (probe), in cadrul carora se vor desemna castigatorii locurilor I, II, III, pentru fiecare dintre aceste probe si premiile I, II, III pe intreaga competitie. Asadar, pentru concursul din aceasta luna va fi un numar total de 24 premii.
Se asteapta aproximativ 100 de copii participanti la aceasta editie, majoritatea dintre acestia venind cu parintii, inscrierile incepand deja de la inceputul lunii si se vor termina cu doua zile inainte de data competitiei.
Pentru organizarea competitiei avem parteneriat incheiat cu antrenorul principal Niculae Iliescu si Scoala de fotbal CS Cadet, care are locatia in Bucuresti, cartierul Militari. Pe langa terenul de o calitate foarte buna, baza sportiva prezinta tribune, bar, loc de servit masa, birou, vestiare, locuri de parcare (aproximativ 60), sistem de iluminat, la care se adauga 3 terenuri sintetice disponibile pentru incalzire/antrenament.

Cum ajungem la CS CADET?
Explicatie (ruta) 1:
Ajungem la capatul autobuzelor 221 si 136 sau a tramvaielor 25 si 8, pana la statia Iscut, Bdul Preciziei. De acolo, mergem drept inainte si prima la stanga pe Calea Preciziei si apoi, mergeti drept peste calea ferata, la 100 de m de acolo e baza sportiva;
Explicatie (ruta) 2:
De la Plaza Romania, mergem tot inainte pe Bdul Timisoara si la dreapta e Valea Cascadelor, dar mergem inainte, depasim pe dreapta un magazin Dedeman , trecem calea ferata, iar la circa 100 de metri e baza sportiva.

OBSERVATIE
Asociatia noastra este organizatie non-profit, care doreste sa motiveze competitia si performanta, cautand talente, speram sa le si gasim; gasindu-le, dorim sa le premiem.
Asociatia nu este o structura sportiva care organizeaza meciuri si concursuri, sumele de bani stranse sunt folosite strict pentru pentru organizarea evenimentului, iar premiile sunt oferite de sponsorii nostri care sustin valorile romanesti.
Colaboram cu structuri sportive, dar la organizarea acestui eveniment sunt invitati sportivi in nume propriu, legitimati sau nu la cluburi sportive, si nu echipe care apartin vreunui club sau asociatie sportiva (e drept, n-am prea vazut echipa de portari).

Portarul si artele martiale
La aceasta competitie avem placerea sa invitam tineri luptatori de arte martiale, de stil chinezesc, de aceleasi varste cu ale portarilor (11-15) ani. Acestia vor prezenta un demonstrativ de wushu, care speram sa placa publicului si sa-l faca sa vada postul de portari dintr-o alta perspectiva.

Consideram ca artele martiale chineze si postul de portar sunt sporturi inrudite, deoarece sunt dezvoltate abilitati asemanatoare (flexibilitate, mobilitate, autocontrol, forta si viteza de reactie, prezenta de spirit, utilizarea corpului ca un sistem, antrenarea coloanei si Dantianul, manifestarea intenţiei, obtinerea stabilităţii maxime, finalizarea miscarii).

Asemenea portarilor, luptatorii de wushu imbina gratia cu duritatea, apararea cu atacul, calitatile fizice cu cele morale, experienta cu creatia, gandirea sintetica si cea analitica.

De aceea, suntem siguri ca la evenimentul organizat de Asociatia noastra, sportivii practicanti de arte martiale, vor pune in evidenta unele dintre aceste calitati.

CUM VA FI VREMEA?
Temperatura in ziua competitiei va fi de 7°C , nu vor fi precipitatii, ca in zilele anterioare, astfel incat rugam participantii sa poarte pe sub echipamentul de portari haine care sa-i protejeze de frig (bluza, eventual colanti).

Temperatura min:0°C
Temperatura max:7°C

Cer mai mult noros
Vremea Bucuresti duminica, 26 octombrie: In timpul zilei vom avea cer mai mult noros, iar temperatura va urca pana la valoarea de 7°C. Noaptea, in Bucuresti, temperatura va scadea pana la valoarea de 0°C.
– See more at: http://vremea.rol.ro/vremea/Bucuresti/pe-zile-2/#sthash.ascDQE5M.dpuf

• Precipitaţii: 0%
• Ploaie: 0 mm
• Ninsoare: 0 cm
• Umiditate: 42%
• Nori: 95%
• Punct de rouă: -6° C
• Vizibilitate: 10 km

Soarele răsare/apune

Rasare la 07:44 apune:18:14

Pe data de 26 octombrie se trece la ORA DE IARNĂ
Trecerea la ora de iarna 2014 se face in noaptea dintre 25 si 26 octombrie 2014 (ultima duminica din luna octombrie), schimbarea orei facandu-se astfel incat ora 4:00 a diminetii de 26 octombrie 2013 devine ora 3:00, acea ora repetandu-se iar ziua avand 25 de ore.

Citeste mai mult pe RTV.NET:

REGULAMENT EVENIMENT SPORTIV
Regulamentul este disponibil spre consultare, în mod gratuit, pe site-ulwww.intermediarisportivi.ro , cât şi prin solicitare, la adresa Bucuresti, strada Principatele Unite nr. 71, sector 4. Participarea la evenimentul sportiv implică obligativitatea respectării prevederilor prezentului Regulament.

În perioada desfăşurării evenimentului, puteti suna la numerele de telefon: (0727.461.801, 0735.658.904, 0765.213.271, 0721.262.172) pentru a afla mai multe amanunte (regulament de participare, premii, modalităţi de acordare a premiilor), precum şi pentru sugestii sau eventuale plângeri.

Organizatorul nu are nicio raspundere si nu va putea fi implicat în litigii legate de corectitudinea datelor personale trimise de către participanţi.

Inscrierea participantilor la punctele de inscriere se va face de catre organizatori, prin completarea FORMULARULUI DE INSCRIERE, pe baza carora se vor aloca numerele de participare.
Fiecare participant trebuie sa vina, pentru inscriere, cu o copie dupa certificatul de nastere, Aviz medical sau Declaratie pe proprie raspundere din partea sustinatorului legal (parinte, tutore).
Declaratia pe proprie raspundere se completeaza de catre sustinatorul legal al sportivului minor, fiind necesara la competitie.

Programul evenimentului
• Incepand cu ora 13- sosirea organizatorilor si a echipei de voluntari;
• Incepand cu ora 14-sosirea participantilor si a insotitorilor acestora;
• Orele 14-15, inscrierea participantilor care au optat pentru aceasta varianta;
• Ora 13:30-sosirea comisiei de arbitri si a comisiei de executie a probelor (coordonator: antrenor principal, Nicu Iliescu);
• Ora 14:30-sosirea echipei de arte martiale chinezesti;
• Orele 15-17, desfasurarea probelor sportive;
• Ora 17-17:30, demonstrativ de arte martiale;
• Ora 17, pauza de masa arbitri si comisia de executie a probelor;
• Ora 17-17;30, pauza pentru deliberarea premiantilor si intocmirea Tabelului nominal cu premiantii;
• Incepand cu ora 17:30, festivitatea de premiere;
• Incepand cu ora 17, sesiune de poze si interviuri antrenori, participanti, parinti.
• Ora 18:00- sfarsitul competitiei si inchiderea bazei sportive.

Sportivii au talent

read next
Close